Vi har 3 gæster og ingen medlemmer online

tinnitusHvad er tinnitus?

Tinnitus kan beskrives som en lyd inde i øret, -selvom der ikke kommer nogen lyd ind i øret udefra. Den lyd, der høres genereres i din hjerne, og er et resultat af fejl signaler fra dit øre.  Typisk høres en brusen eller en hyletone bestående af en eller flere frekvenser. Mange sammenligner det med den lyd gamle analoge TV-apparater kunne frembringe.
Det er en ganske udbredt lidelse. Ca. 16 procent af alle voksne har konstant tinnitus og en langt større del har tinnitus af og til. Typiske personer der får tinnitus er de der arbejder i støjfyldte miljøer, musikere og personer der er indblandede i forskellig former for ulykker hvor hovedet får et slag. 

Af den gruppe, der har konstant eller næsten konstant tinnitus, har omkring 6 procent så kraftig tinnitus, at lyden er blevet til et stort problem, der påvirker livskvaliteten.

Hvordan opstår tinnitus?

Tinnitus kan skyldes arveanlæg, skader efter slag mod kraniet, støjskader og flere andre årsager.

Hvordan behandles tinnitus?

Tinnitus kan i hovedtræk ikke behandles! Der forskes intensivt på at finde en behandling, men vi er der ikke endnu. 
Det er mange der påstår at tinnitus kan behandles, men det er i hovedtræk ikke tilfældet.  
Men du kan få hjælp til at leve med din tinnitus, og hjælp til at den ikke forværres unødig.
Det handler om at mestre sin tinnitus – leve med den og lære at overhøre den.

Vi på Høreklinikken Vestegnen kan være med til at vurdere hvordan din tinnitus kan håndteres. Ofte er det små ændringer som skal til for at du får en bedre hverdag med din tinnitus. Der kan også være enkle hjælpemidler som vi kan være behjælpelige med, og som kan øge din livskvalitet.

Velkommen til en snak om netop din tinnitus.
Bestil en konsultation til undersøgelse på Høreklinikken Vestegnen.