Vi har 2 gæster og ingen medlemmer online

Valg af høreapparat

yes

Afhængig af hvilken type af høretab du har, så anbefaler vi en høreapparattype som passer til netop dig.​

Faktorer der tages hensyn til ved valg af høreapparat:​

  • Type og omfang af høretabet. 
  • Ørets anatomi/opbygning (f.eks. smal/stor øregang)
  • Allergier, væske fra øregang mv.
  • Fingermotorik/bevægelighed
  • Fritidsaktiviteter
  • Erhvervsaktivitet

Høreapparater er ikke bare høreapparater. Der findes mange forskellige typer, modeller og mærker. Vi har valgt at arbejde sammen med de leverandører som vi mener er de bedste på markedet i forhold til kvalitet, pris og service.

​Som uddannet audiologist, og med erfaring siden 1998 fra blandt andet Bispebjerg hospital og egen privatklinik, så har jeg den kompetence som skal til for at give dig det høreapparat som passer bedst til din hørelse og dit behov.
Jeg vil også give dig den opfølgning og service som skal til for at du skal  få bedst mulig glæde af dit høreapparat.  Ligeledes vil jeg også hjælpe dig med anvisning til en ørelæge nær dig, der skal give en henvisning ved førstegangs bruger samt sørge for, at du får de tilskud som til enhver tid er gældende fra de offentlige myndigheder, når dit nye høreapparat skal købes ind.   Type af høreapparat

 

Bag-øret-apparater
photo bte mini 4

Lukket tilpasning: Betyder, at der er tale om et høreapparat, hvor teknikken sidder bag ved øret. Fra høreapparatet går en slange ned til proppen som sidder i øregangen. Proppen er støbt efter øregangens form. 
Denne type høreapparat passer særligt godt til middelstore eller store høretab. I tilfælde hvor der er stor forskel på hørelsen på de to ører, er denne type god, fordi den let kan tilpasses mange forskellige typer

I-øret-apparater
ITE

En i-øret-model er særligt egnet til brugere med mildt til svært høretab. I-øret-høreapparatet har alle elektroniske komponenter indeholdt i en skal, der er støbt efter et aftryk af brugerens øre. Modellen er placeret i øregangen og ørets hulrum og er derfor synlig.

Helt-inde-i-øret-apparater
CIC RightImage

CIC-høreapparatet er den mindste model og er særligt egnet til milde og moderate høretab. Selve høreapparatet er placeret i en skal, som er støbt efter et aftryk af brugerens øre, og som indeholder alle de elektroniske komponenter. 
Da skallen er placeret helt inde i øregangen, er høreapparatet næsten usynligt. 
Et CIC-høreapparat har derfor en stor æstetisk fordel. 
Ingen kan rigtig se, at man bruger høreapparat.

Åbne tilpasninger
receiver in canal micro hearing aid in ear RIC

Åbne tilpasninger består af et lille apparat bag øret, en tynd slange og en blød siliconeprop, der sættes ind i øregangen. 
Der er to hovedgrupper af åbne tilpasninger. I tyndslangeløsningen sidder højttaleren i apparatet og kanaliseres via den hule slange ind i øret. Man kan tilslutte en åben tilpasning til mange typer høreapparater ved at sætte en tyndslangeløsning på. 
Ordet “åbne” refererer til de ventilations-huller, som er i øreproppen, og som har en afgørende effekt. Hullerne tillader lyde udefra at trænge ind i øret, og det betyder, at brugerne, som kun har et delvis høretab, kan få forstærket lyden indenfor de områder, hvor det er nødvendigt – og i øvrigt kan høre naturligt indenfor de områder, hvor det er muligt.

 

 

 

Højttaler i øregangen (RIC receiver-in-canal)

Denne type har en meget tynd slange, med en ledning inden i, som sender lyden fra apparatet til øret og en meget luftig prop, som sidder i øregangen. 
Denne type høreapparat, passer særligt godt til aldersbetingede høretab eller høretab pga. støjskade, da høretabet ofte ligger i diskanten (de lyse toner) og man undgår at lukke øregangen. Denne type er ble

RIC-modellen er en nyere udvikling inden for høreapparater, som er egnet til brugere med mildt til svært høretab. 
I modsætning til et klassisk bag-øret-høreapparat, hvor højttaleren er placeret i høreapparathuset, er højttaleren i et RIC- høreapparat placeret for enden af en meget tynd slange, i eartippen, hvorved høreapparatets størrelse reduceres.

Se Peter Belli fortæller om de nye Signia høreapparater.  
Funktionen HD Music giver de nye Signia høreapparater en forbedret lydkvalitet når man lytter til indspillet musik.